Forum Protectia Animalelor

BINE ATI VENIT !!!
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  Conectare  
"Animalele împart cu noi privilegiul de a avea suflet."

Distribuiţi | 
 

 Legi noi privind cainii cu stapan

In jos 
AutorMesaj
Carmen
Membru Forum Animalutze
avatar

Mesaje : 596
Data de inscriere : 11/06/2010
Varsta : 62
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Legi noi privind cainii cu stapan   Dum Mai 04, 2014 1:16 pm

In Romania cainii cu stapan trebuiesc microcipati, inregistrati in noul registru si facute acte noi , carnete de sanatate si pasaposarte noi. Totul se face contra cost la cabinetele medicale autorizate ca operatori .


http://www.dreptonline.ro/legislatie/ordin_1_2014_norme_identificare_inregistrarea_cainilor_cu_stapan.php

Ordin nr. 1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea si inregistrarea cainilor cu stapan
www.dreptonline.ro
Ordin nr. 1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea si inregistrarea cainilor cu stapan, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 31 din 15 ianuarie 2014.

Sper sa puteti vizualiza.

Mie mi se pare aberant sa platesc inregistarea in registru 50 Ron. Cainii mei Onciu si Pufy i-am inregistrat la ASPA dupa primul act normativ , Hotarare a Consiliului general al municipiului Bucuresti data in 31 mai 2012 care acum nu mai este valabil si trebuie sa fac inregistarea dupa noua legislatie si culmea sa si platesc asta. ceea ce nu este putin. Nu cred ca multimoameni vor face aceasta inregistrare. Dar fara asta cainii cu stapan vor fi ridicati de hingheri din chiar bratele stapanilor si vor fi eutanasiati daca nu vor fi ridicati cu acte de stapani.
 Mad 

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Carmen
Membru Forum Animalutze
avatar

Mesaje : 596
Data de inscriere : 11/06/2010
Varsta : 62
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Eutanasierea cainilor fara stapan si sterilizarea cauinilor cu stapan   Dum Mai 04, 2014 2:45 pm

Legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan este Legea 258/ 2013

In normele de aplicare a legii 258/2013 aprobate prin HOTARAREA 1059 din 2013 se poate citi la Capitolul XII foarte exact si precis OBLIGATIVITATEA sterilizarii animalelor cu stapan si multe alte prevederi legate de cainii cu stapan.

La Capitolul XI se poate vedea hotararea de eutanasiere a cainilor fara stapan precum si multe alte obligatii si prevederi legate de acesti caini fara stapan.

CAPITOLUL XI Eutanasierea câinilor fără stăpân şi neutralizarea cadavrelor
Art. 32. - Câinii diagnosticaţi cu boli incurabile în urma examenului medical efectuat pot fi eutanasiaţi în condiţiile prevăzute de anexa nr. 3 la ordonanţa de urgenţă. Art. 33. - În cazul în care animalul diagnosticat cu o boală incurabilă este identificat, acesta poate fi eutanasiat numai cu permisiunea proprietarului. (amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei) Art. 34. - Este interzisă eutanasierea câinilor fără stăpân care nu suferă de boli incurabile înainte de expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea câinelui în adăpost. (amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei) Art. 35. - (1) Decizia de eutanasiere a câinilor care nu au fost revendicaţi, adoptaţi, adoptaţi la distanţă sau menţinuţi în adăposturi, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea acestora, va fi emisă prin completarea de către împuternicitul primarului a unui formular special al carui model este prevazut la anexa nr. 5. (2) Împuternicitul primarului emite decizii de eutanasiere exclusiv pentru câinii fără stăpân din adăposturile publice administrate de serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv de operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Art. 36. – (1) Eutanasierea câinilor este efectuată numai de către medicii veterinari de liberă practică, organizaţi în condiţiile legii, cu respectarea prevederilor anexei lit. B pct. 6 din anexa nr.1 la ordonanţa de urgenţă, care au contractat servicii veterinare pentru activităţile specifice prevăzute de prezentele norme metodologice, potrivit prevederilor legale. (2) Colegiul Medicilor Veterinari întocmeşte liste ale medicilor veterinari de liberă practică, organizaţi în condiţiile legii, care pot asista la procedurile de eutanasiere. Listele în cauză, vor fi întocmite pentru fiecare judeţ în parte şi pentru Municipiul Bucureşti şi postate pe site-ul web al Colegiului Medicilor Veterinari.

CAPITOLUL XII Sterilizarea şi vaccinarea câinilor. Menţinerea igienei de către deţinători
Art. 39. - (1) Persoanele fizice sau juridice, asociaţiile şi fundaţiile pentru protecţia animalelor care deţin câini de rasă comună sau metişi pe teritoriul ţării au obligaţia sa îi sterilizeze până cel târziu la data de 1 ianuarie 2015. (2) Deţinătorii câinilor de rasă comună sau metişi fătaţi după data de 1 ianuarie 2015 au obligaţia să sterilizeze puii astfel: - femelele la vârsta de 4 – 6 luni; - masculii la vârsta de 6 – 8 luni. (3) Câinii fără stăpân care nu aparţin rasei comune nu vor fi sterilizaţi în situaţia în care sunt revendicaţi sau adoptaţi. (4) Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligaţia să sterilizeze câinii de rasă comună sau metişii revendicaţi, adoptaţi sau menţinuţi în adăpost, precum şi femelele gestante. (5) Sterilizarea femelelor gestante, a femelelor revendicate, adoptate sau menţinute în adăpost se realizează cu prioritate. (6) Sterilizarea câinilor fără stăpân de rasă comună sau metişi revendicaţi, adoptaţi sau menţinuţi în adăposturi publice se realizează în mod obligatoriu; sterilizarea se va realiza prin orhidectomie pentru masculi şi ovariohisterectomie pentru femele.

Aceasta HOTARARE 1059/2013 in totaliate se poate vizualiza aici:

http://fpam.ro/wp-content/uploads/2013/12/Norme-legea-258.pdf

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Carmen
Membru Forum Animalutze
avatar

Mesaje : 596
Data de inscriere : 11/06/2010
Varsta : 62
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Legea 258 din 2013   Dum Mai 04, 2014 3:25 pm

Aceasta lege 258 din anul 2013 se poate vizualiza in totalitate aici:


http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_258_2013_modificare_oug_155_2001_aprobare_program_gestionare_caini_fara_stapan.php

Toata legea este interesanta dar la pct. 13 se face referire la cainii cu stapan: Sterilizarea , identificarea, vaccinarea si inregistrarea in Registrul general , TOATE sunt OBLIGATORII. Evident ca sunt prezvazute amenzi pentru nerespectare. Termenul limita este 1 ianuarie 2015.

Art. 13^2
Este obligatorie sterilizarea cainilor cu sau fara stapan apartinand rasei comune, metisii acestora, exceptie facand exemplarele cu regim special prevazute in normele metodologice de aplicare a prezentei ordonantei de urgenta.

Art. 13^3
(1) Proprietarii, detinatorii temporari ai cainilor, persoane fizice si persoane juridice de drept public sau de drept privat, adaposturile publice si ale asociatiilor si fundatiilor pentru protectia animalelor care dau spre revendicare si adoptie caini au obligatia sa ii inregistreze in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan.
(2) Unitatile medical-veterinare inregistrate, care efectueaza actiunea de microcipare a cainilor, au obligatia de a comunica Registrului de evidenta a cainilor cu stapan, in termen de 5 zile de la data implantului, numarul de microcip.
(3) Numarul microcipului este trecut de catre medicii veterinari, in mod obligatoriu, in carnetul de sanatate al cainelui si in pasaportul cainelui, dupa caz, ambele documente avand serii si numere unice, conform normelor stabilite de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
(4) Registrul de evidenta a cainilor cu stapan este gestionat de catre Colegiul Medicilor Veterinari.
(5) Identificarea cainilor cu stapan este obligatorie si se suporta de catre apartinator.

Art. 13^4
Actiunea de vaccinare antirabica a cainilor cu stapan si a celor ce urmeaza sa fie dati spre adoptie se efectueaza numai dupa identificarea acestora.

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
claudia btzt
Membru Forum Animalutze
avatar

Mesaje : 2085
Data de inscriere : 05/11/2010
Varsta : 20
Localizare : moinesti,jud bacau.

MesajSubiect: Re: Legi noi privind cainii cu stapan   Dum Mai 25, 2014 5:38 pm

Eu cred ca ar fi mai bine sa se ocupe de animalele strazii , iar dupa de animalele care au stapan  Exclamation 
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Carmen
Membru Forum Animalutze
avatar

Mesaje : 596
Data de inscriere : 11/06/2010
Varsta : 62
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Legi noi privind cainii cu stapan   Dum Mai 25, 2014 5:51 pm

Pai se cam ocupa, intens chiar, ii prind si ii omoara. In acelasi timp se ocupa si de noi cu cain sa paltim carnee noi, inregistrarea in Registrul National nou, care mi se pare aberant de mult sa platesc 4-5-60 Ron . Deci bani multi in buzunarele medicilor veterinari , ca nu ne jumulesc destul atunci cand avem probleme.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
claudia btzt
Membru Forum Animalutze
avatar

Mesaje : 2085
Data de inscriere : 05/11/2010
Varsta : 20
Localizare : moinesti,jud bacau.

MesajSubiect: Re: Legi noi privind cainii cu stapan   Vin Mai 30, 2014 7:08 pm

Da ,sa se ocupe de cainii strazii nu in sensul cum o fac acuma , cum au de gand . Ca oricum ar fi bani pentru a face ceva bun in legatura cu cainii strazii , dar nu fac !  Evil or Very Mad 
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Legi noi privind cainii cu stapan   

Sus In jos
 
Legi noi privind cainii cu stapan
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forum Protectia Animalelor  :: Informaţii Utile-
Mergi direct la: